Не ми остава много време да пиша за това, което се случва с колата.
Като цяло работи почти перфектно, и си правя разходки с нея от време на време, но винаги има неща, които дразнят.
Веднъж ми се наложи да сменя крушка на задните светлини и имах проблем с развиването на болтчетата държащи стъклата.
Нещо, за което отдавна знам, но все отлагам да оправя. Е този път не издържах. Отидох до Евроболт и взех най-близките до оригиналните болтчета (неръждавейка). Естествено не бяха същите и се наложи лека преработка с бормашина и пила.

Друго нещо, което доста ме дразнеше е тропане отпред от ляво и дясно. Бях заподозрял горните шарнири, тъй като ги взех комплект уж СССР, но при монтажа ми се струваха леко хлабави. Поръчах нови и една вечер след работа ги смених. Хубавото на скоро сглобената кола е, че всичко се разглобява без майки и лели.
Естествено тропането си остана. Оказа се, че аморисьорите бяха хлабави от към втулките. Сега, както казваше един приятел е, като гумена, не тропа от никъде.
Други два проблема, които реших да решавам бяха леко премигващата лампа за налягането на маслото и леко притрисане на полусъединител.
За първото заподозрях маслената помпа. Едно от малкото неща, които не смених, когато правих ремонт на двигателя. С нея смених и втулката, в която се върти привода за маслената помпа и така нареченото делко.

Ефект има, налягането се покачва доста "по-рязко", но за съжаление премигването от време на време си остана. Съмнявам се в разпределителния вал и неговия кожух. Колата е с реален пробег около 135000 км, а и кожуха и вала са си оригиналните.
Заради претрисането на полусъединител, реших да сменя маховика. Съединителя го смених при реставрацията а маховика, беше оригинален. При сглобяването се установи, че е износен на канали, но от бързане и тъй като имаше струг наблизо го "изправихме" . Помислих, че с "изправянето" всъщност сме го изкривили и от там идва притрисането.
Смених го.

Отново не съм доволен от резултата, но смятам да покарам така преди да прибегна към смяна на новия съединител.
Заедно с помпата и съединителя смених и тампоните на двигателя, тъй като десния се беше смачкал. Сложих нивови и не смятам, че вибрациите с тях се увеличиха.
Бях си купил едно радио Videoton, което видях на обява за 15 лв неработещо, още преди да започна реставрацията с идеята да го сложа само за атракцията, дето се вика. Само, че видях тема на колегата dragon_hifi в раздела "Реставраторски работилници" за ремонт на ретро авторадио апарати. Пратих му го и след няколко дни, радиото беше при мен работещо!
Не хваща, много добре имайки предвид, че единиствения излъчвател на средни вълни в България е около Видин,и съм с вътрешна антена, но все пак много му се радвам.

Много ми харесаха на снимки плакетите предлагани от колегата maini4ka, та не издържах и си поръчах един, отговарящ на епохата на колата. Не останах разочарован. Изработката е с прекрасно качество.

Много се чудех дали, да го слагам на колата или просто да си го разнасям с нея. Сложих я на решетката, но ако ми писне - се демонтира за секунди.
Та това е към днешна дата. Бях се засилил да посетя, колкото се може повече събития тази година, но предвид ситуацията ще видим...