Автор Тема: ВАЗ 2101 1974 г.  (Прочетена 20685 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Март 14, 2023, 22:34:31
Отговор #70

Активен dido1903

• Глобален модератор
  • Публикации: 3380
Благодаря ти за тези думи! Всъщност теми като твоята дават смисъл, идея и добавена стойност на форума.
Това са темите, които са важни!

Всички останали, в които просто се копира и пренася съдържание от един сайт в интернет тук са просто пълнеж. Но това е друга тема :)

Март 15, 2023, 10:30:20
Отговор #71

Неактивен Frysco

• Публикации: 446
А пък надграждането за което говори автора, че се наблюдава в темите произлиза и от форума. Тоест, човек четейки и виждайки какво са направили другите се обогатява и прилага наученото за себе си.Това е правилно и смислено според мене, а разни обвинения в "копиране" които съм чувал през годините ме дразнят страшно много, защото никой не е измислил нищо сам. Това е просто процес, който се нарича "учене" и той задължително става на базата на чуждия опит, прилагането му, правенето и на правилни и на грешни неща.
А бих добавил и че нивото на диалога във форума се повишава, от което пак печели както форума, така и потребителите му.

Март 15, 2023, 22:55:23
Отговор #72

Неактивен Димо

• Публикации: 76
Точно така е. Няма място за сръдни. А тези, които не искат да ги "крадат" имат избора да не си показват колите никъде.

Март 23, 2023, 11:53:56
Отговор #73

Неактивен Димо

В крайна сметка реших да монтирам фаровете HELLA.

Тези с които колата беше от сглобяването си през 2018 г. досега бяха ОСВАР за 21011/13 с крушка за габарит и за H4. Както споменах в предишните писания, фаровете на най-ранните 2101 нямат място за крушка за габарит и са с "балонни" крушки а не H4. Габарити има само в така наречените подфарници или с други думи мигач с двойна крушка 5W/21W. Оригинални фарове в добро състояние ще открия доста трудно а и дори да открия, едва ли ще светят по-добре от фар с крушка H4.
Tа ето ги ОСВАР-ските фарове и петната в левия.

Направих няколко сравнения на осветяването на ОСВАР спрямо HELLA.

Ето я и разликата във формата на стъклата. Единственото нещо, което не ми харесва особено по HELLA-та.

Иначе фаровете си станаха без никакво преправяне - смяната отнема около 5 мин на фар и по мое мнение не стоят зле. Само човек, който се интересува от тези коли би забелязал разликата ако се загледа - та засега мисля да ги оставя - особено предвид разликата в осветеността. Остана да ги вдигна малко, че явно съм прекалил с колегиалността при регулирането и светят ниско.

Март 23, 2023, 13:52:21
Отговор #74

Неактивен m_g

• Публикации: 1113
  • ГАЗ М21, ГАЗ 3102, Варшава 223, ВАЗ 2101, Ниса 522
Тези Хели са като за Голф 2 и Трабант. Вероятно си го направил, но да кажа. 2101 няма релета на фаровете и при монтаж на халогенни рефлектори е задължително да се монтират.
Иначе, оригиналните рефлектори ФГ140 без габарит се намират елементарно, включително по магазините. Без габарит са и фаровете за Нива.

Март 23, 2023, 14:13:38
Отговор #75

Неактивен Димо

Релета монтирах, като сглобявах колата, въпреки че преди това дълго сме я карали с H4 крушки без релета. Един бивш колега разправяше истории за хора с Жигули преоткрили фаровете след монтаж на релета от него поради нагорели ключове.