Не знам за друго, но тия джанти много му седят, и златисти както са на синьото.... има ли ги 4те оригинални иначе?
защо не намериш някоя омега А 2,6 и да насадиш ДВГ-то от нея - това купе на мен ми се връзва със звука на боботещ шестак....
Механджия, за момент ми минаваше през главата смяна на мотор. Но после размислих. Според мен вариантите така в началото на един проект са 2:
1.реставрираме всичко до сток с минимални компромиси
2. Правим т.нар. resto-mod
При първия вариант колата остава като експонат, връща те назад във времето като седнеш да я караш.
Втория вариант ти дава кола, която става за ежедневно ползване - и върви добре ,и спира добре, и харчи прилично и музика има и т.н.
Аз такава кола обаче си имам - зеленото БМВ. Него не съм го реставирал до автентичен вид, направих си го по мой вкус и му се радвам.
Този Опел няма да го карам всеки ден. Но всеки път като седна в него ще се въщам половин век назад. Със старомодния мотор, спирачки и поведение. Има си тръпка в карането и на такъв автомобил.
Не на последно място бюджета. Ако правя ресто мод бюджетът ще се раздуе. Ще взема стар мотор от Омега и ще метна 1000лв в него за ревизия - глави, лагери, съединител. Ще сложа 5ца кутия, ще търся кардан да скъсявам. Хубаво ама пък ще трябва и да спира. Ще трябва и спирачки да направя, радиаторът ще е малък ще трябва д арежа маската за по-голям радиатор... Една такава конверсия ще повлече доста неща със себе си, които си струват и пари. Освен това влагайки пари по този начин рядко гарантират възвращаемост. А аз освен, че си обичам железата, искам да си имат възрващаемост. Освен забавление тия автомобили са ми и инвестиция. В банката лихвения процент на депозит е 0.4%, затова предпочитам да си вложа парите в джелезо. Там имам идея колко е дивидента и не завися от банки

Освен това точно тази бройка е толкова здрава и хубава, плюс това е Спринт, и ще е грехота да се модифицира според мен.
Оригиналните джанти стоят да. 5 на брой са, но са в лош вид. Даже не знам дали стават за безкамерни гуми.
Тия ББС-и вероятно няма да останат, защото гумите идват височки отпред. ВЕроятно ще мина на едни яки Мелбер 15х7 със същата плетка, макар и не толкова дълбоки. За тях по-лесно ще намеря гуми. Тия ББС-и са 14х7 и най-тясната гума за тях е 195. А 195мм гума за 14" си е скъпа работа.