Опелът е вече с изчистен и боядисан преден мост, сменени втулки и тампони на носачите, рециклирана спирачна помпа, резиклирани спирачни апарати, нови спирачни тръбички, нови спирачни маркучи, нови амортисьори, втулка на хебела, шарнири на централната корминлна щанга, нови кормилни накрайници. Май само шарнирите останаха несменени, защото бяха сменяни и бяха добри.
Предния мост се оказа удрян и деформиран при лявата кастер щанга. За да го оправим първо го натиснахме с една преса, но резултатът не беше съвсем както трябва. Затова сцепихме ухото с флекса и натиснахме го пак с пресата и след това го презаварихме. Жалко, че не направих подробни снимки на тези манипулации.
Дясно ухо:

Ляво ухо:

След ремонта:

От всичко най-голям зор видях с намирането на втулките и тампоните по окачването. Поръчах ги от Германия в крайна сметка. Не успях да намеря съвпадение от нищо познато тука по нашия пазар. Спирачните маркучи също са особени - 57см дълги и не стават от никаква друга кола. Можеше да се търси вариант да е снаждат мъжко-женско, но накрая реших да ида при фирма "Папе". Тия момчета за 10 мин ми направиха и спирачните тръбички и маркучите! И то само за 39лв (1.20м + 50см тръбички+ 2 маркуча по 57см). Много съм доволен!

Разглобените спирачни апарати:

Гумичките на спирачните цилиндърчета бяха се разложили. Бяха станали на нещо като дъвка. Буталцата обаче пък се оказаха в добро здраве. Изчистих всичко и ги събрах с новите гумички. Чудих се дали да им търся специална високотемпературна грес на тия буталца, но накрая ги сглобих използвайки само спирачна течност за лубрикант. Може и да съм сгрешил, времето ще покаже.
Ремонтните комплекти на апаратите:

Старите гумички и маншони:

ИЗчистени буталца:

Готовите апарати:

Разликата между спирачен апарат от обикновен Рекорд Ц и Рекорд Ц Спринт с 280мм дискове:

Вечерта когато ревизирах спирачната помпа нямах фотоапарат и съответно нямам снимки на нея.
Следва да се обезвъздушат спирачките и колата отива към сервиз, където ще сглобим и монтираме мотора. Малко е тежичък този чугун, за да го правя в гаража. А и честно казано съм малка криза с помещенията за работа, та нямам и много възможности да работя.
Скоро се очаква сериозен прогрес по Опела.