Разбира се, покрай заигравките с мотора на Голфа 1-ца, или там правенето на ремонта на Сааба 900 от съседната тема, не изпускам от око и другите германки, в посока оптимизирането им към абс. оригинален заводски вид.
Така при Аудито Купе, винаги леко ме дразниха наличните му, макар и все дилърово инсталирани, но не фабрични Антера джанти, понеже не е излязло като заводска спецификация с тях.
Съответно, от известно време взех да му търся някой комплект оригинални с Ауди щемпели лети джанти, които да са били серийни за В4 Купе, или поне серийни за по големите 6 цил. моторизации, и опционални за 4 цилиндровите.
Бях се фокусирал върху двата различни, но оторизирани от Ауди модела на италианската фирма Спийдлайн, понеже фирмата е авторитетна, а дизайна им на модела дето намерих, ми харесва.
След известно търсене, намерих свалени от един 80 Авант, много хубав комплект 15-ки лдж Спийдлайн от модела- СЛ755, заедно и с оригиналните им 4 броя централни капачки.
Като по случайност, и датата им на производство почти кореспондира с периода на правене на самото Купе- 1992 година.
Джантите иначе нямат абс. никакви подбитости или дефекти, с изкл. на минимални одрасквания.
Още и на 2 от капачките липсват и оригиналните прозрачни пластик Ауди емблеми.
Но такива декоративни пластик емблеми предполагам, се намират отн. лесно по магазините за аксесоари, та се надявам да реша скоро и тая малка последна липса.
Ето снимки на комплекта джанти дето взех, вкл. и на щемпелите вътре на джантите, със заводските Ауди и Спиидлайн надписи и спецификации.
Прилагам и няколко автентични едновремешни рекламни снимки на моделите 80 Купе и Кабрио, където се виждат тоя модел джанти.
Слагани са сериийно на 6 цил. модели купе и Кабрио с 2,6 с 2,8 литрови мотори, и са били опция за 2-литровите 16в като моето Купе.
Дименсията на Спиидлайна е 7х15 цола, и имам подготвени да им се сложат комплект хубави летни гуми, със стандартния на модела размер- 205/60-15.
На старите Антера джанти има 195/65-15 зимни гуми, които и щте си останат да се ползват на студено време и от ноември до март.
Е, то не че тая или миналата зима, или пък която и да е от миналите 10-12 зими, съм ползвал особено много Аудито на мокро и лед /все пак да не натоварваме излишно иначе перфектното цинково покритие на бодито/ ама все пак, добре е и да си му стои и зимния комплект с него.

Така или иначе, тия джанти съм много доволен че ги намерих.
Остава само да намеря и фабрично радио с касетка или диск- Ауди, модел- Гама /може и да не е Хитачи версията, а някоя друга/, и ще е вече напълно готов фабричния вид на Купето, както би излязло от линията в Некарсулм, преди четвърт век.
Ако случайно при по-сведующите колеги Ники и Киро, или пък някой друг, изпадне такъв модел Гама, да пише, кандидатствам за закупуване.
Разбира се, предпочитам с касетка версията, но и с диск да се намери, пак става.